Ett år 

Det er i dag ett år siden denne videoen ble lagt ut. Siden har det gått slag i slag, og det er riktig så travle dager for tiden. Bare så vidt at jeg klarer å følge med på alt som skjer rundt meg. Bare så vidt jeg rekker å trekke pusten og sette pris på alt som har skjedd på ett år.

Sirkus Eliassen reiser mye rundt for tiden, og det tar mye tid. Egentlig skulle jeg gi ut et par soloalbum i løpet av 2012, men «Hjem til dæ» og de andre singlene gjorde det altfor tidkrevende å gjøre begge deler samtidig. Jeg har veldig lyst til å slippe sologreiene mine nå med en gang, men jeg føler at de fortjener min fulle og hele oppmerksomhet når det skjer. Med ny Sirkus-singel og en sommer med masse spilling land og strand får jeg nok bare vente litt til.

Underlig å konkurrere med seg selv, egentlig.

Men man konkurrerer vel stort sett alltid med seg selv. På flere plan. Man ønsker å gjøre det bedre enn man har gjort det før. Man ønsker å leve opp til de forventningene man har gjort seg. Det er viktig å huske på at det ikke er en konkurranse. Det handler ikke om salgstall og hvor mange som kommer på en konsert. Det handler ikke om listeplasseringer, radiospilling og autografer. Det handler om musikk. Det handler om å ha det bra. Og det handler om å sette pris på det man får oppleve.

Alt dette blir mye lettere dersom man lar veien bli til mens man går.

I stedet for å sette meg på bakbeina og protestere og si at jeg SKULLE gi ut sologreiene mine, har jeg heller valgt å se hvor skjebnen tar meg. I helga tok den meg til Honningsvåg, og vi kjørte blant mye annet med firehjulinger til Nordkapp. Ingen av oss hadde vært der før, og det er helt fantastisk at vi kan oppleve disse tingene bare fordi folk har det like gøy som oss når vi spiller sangene våre.

For ett år siden la vi ut «Hjem til dæ» på YouTube. Lite visste vi hva det skulle føre med seg. Det har vært et særdeles innholdsrikt år. Det er helt sykt å tenke på at stemmen min har vært på riksdekkende radio stort sett hver dag siden da. «Til dem du e glad i» og «Hei, frøken DJ» som soloartist; «Hjem til dæ», «Opp ned bak frem», «Æ vil bare dans» og «Før du går» som halve Sirkus Eliassen. Nesten surrealistisk.

Selv om alt dette egentlig ikke handler om salgstall og radiolisting, må jeg nesten kunne tillate meg selv å glede meg over slike absurde fenomener. Ett år konsumerte jeg for under kr 10,- pr. dag. Et annet år reiste jeg et helt år i Asia. Og dette året her ble altså året jeg ble spilt på radio hver dag. Helt utrolig. 

Takk til Bjørnar, Erik, Julius og hele Koftemafiaen for året som har gått! Ønsker alle sammen en riktig god sommer og et godt nytt år!

Magnus