Beyond Bodø

Beyond Records peiser ut bodøhits om dagen!

Laura: Laura var ene og alene det bandet som fikk meg til å forstå at jeg skulle synge på norsk, og jeg er megafan av både tekster og musikk. I dag slipper Beyond Records ut EP-en Før, som består av gamle innspillinger dette bodøbandet gjorde før de gikk hver til sitt. Silje er den som har markert seg mest i ettertid, ved å danne bandet Bendik. Laura har reunionkonsert på Kjerringråkk på Sinus i helga, og det bør alle som kan, få med seg. Der blir et begrenset opplag av fysiske eksemplarer av Før lagt ut for slag.

Dilillis: Et av mine favorittband, bodøbandet Dilillis, slipper album på Beyond Records i morgen, og Avisa Nordlands Rune Slyngstad skriver en kjempefin anmeldelse i dagens papirutgave. Dilillis e snill får et velfortjent terningkast seks fem. Jeg er stolt av å ha produsert dette albumet, eller som bandet selv sier: «[…] en slags produsent.» LOL. Dilillis spiller opp til fest når plateslippet skal feires med storslagen konsert på Sinus neste helg.

Raggabalder: Raggabalder er tilbake, og i forrige uke slapp Raggabalder og Hålogalandslaget en kompromissløs mikstape spekket av dubplates og exclusives. Jeg er med på et av sporene, hvor jeg synger melodien til «Hei, frøken DJ» med ny tekst over en udødelig Dead Prez-instrumental. Jeg er svært fornøyd med mitt bidrag til denne mikstapen, spesielt andreverset mitt, som er første utgivelsen på nesten ti år (sist var Magnetisk Nords Tinglysing EP i 2003) hvor jeg rapper. Sporet heter selvfølgelig «Hei, Raggabalder». Raggabalder spiller opp til dans på SydØst i Bodø i helga. 

Sirkus Eliassen: Vår nye singel, «Æ vil bare dans» (Beyond Records), er fra og med denne uka A-lista på NRK P3. Skrullipop har regissert den kommende videoen, som slippes om ikke lenge. Forøvrig kan det nevnes at konsertene på Rognan (Blåfrost) og i Oslo (by:Larm) med Sirkus Eliassen i helga var killer.

by:Larm: Vi ble ganske plaget med flyforsinkelser mellom Bodø og Oslo på fredag, så vi rakk ikke vår egen fredagskonsert. Men man rår ikke over vær og vind og slikt. SAS kunne nok ha gjort en bedre innsats for kundene sine, men gjort er gjort, og spist er spist. Det finnes viktigere ting å bruke energien sin på. Tre av oss ble dessuten febersyke under den 13 timer lange turen sørover, så vi hadde mer enn nok med å slappe av før lørdagskonserten. Foruten vår egen konsert var mine personlige høydepunkter under årets festival å være gjest med Hålogalandslaget (Joddski, RSP og Jan Steigen – alltid gøy å dele scene med Joddski, som også var gjest på vår konsert), konsert med LidoLido (stortalent som snart kommer til Bodø) og Ask Embla (Ina Wroldsen, som har laget Shontelles fantastiske ballade «Impossible») og dansefesten som varte til kl. 06.00 natt til søndag. Den beste konsertopplevelsen i forrige uke var dog Thom Hell i kirka på Rognan på torsdag. Fabelaktig!

Jeg ble syk på tirsdag; fikk feber og alt det der. Jeg hadde kjent noe brygge seg opp i halsen i løpet av helga, så det var vel ikke helt sjokkerende at jeg skulle bli syk til slutt. Heldigvis varte det bare i én dag, og i går var jeg frisk igjen. For en herlig følelse det er å legge sykdom bak seg. Jeg må bli enda flinkere til å finne frem den følelsen i hverdagen – takknemlighet og glede over å være frisk. Det var nesten tre år siden sist jeg var syk (India 2009), så statistikken er ganske god. Håper det blir like lenge til neste gang. Eller lenger!

Nå som jeg er frisk igjen, skal jeg gå en spasertur ut i det nydelige bodøværet, for så å jobbe videre med noen nye innspillinger. Mye spennende på gang i Bodø for tiden. Raggabalder/Hålogalandslaget-mikstapen er ute allerede nå. Følg med på Facebook-sidene til Laura og Dilillis; regner med at det kommer lenker der til Før og Dilillis e snill veldig, veldig snart.

Ha en fortsatt fin dag, og mye kjærlighet,

Magnus